Voor het seniorenaanbod scroll je verder op deze pagina: 2. Seniorencoaching

1. Individuele wandelcoaching vanaf 18 jaar volgens TriA methode:

Vraagstukken met betrekking tot zelfvertrouwen, onzekerheid, vastlopen in je privéleven of werk, loopbaan of studie,  het vinden van wat je nu echt wilt in je leven, en stress ervaren, zijn allemaal zeer geschikte onderwerpen voor individuele coaching.

Wandelcoaching stelt je in staat om meer kwaliteit uit je functioneren en je leven te halen. Na een coachingstraject weet je wat je wilt en heb je besloten hoe je dat doet. Omdat je sterker in je schoenen staat en je daardoor effectiever, zelfverzekerder en doelgerichter op weg gaat met een concrete actie. Het gevolg is dat je je gelukkiger gaat voelen en je energie weer gaat stromen.

Coachen in de natuur is een cadeautje voor jezelf. Het betekent tijd en ruimte voor jezelf nemen.

In een coachingsessie gaan we naar buiten en gaan we met elkaar in gesprek over jouw vraag of thema.  Door de rust van de natuur wordt het vanzelf stil in je hoofd en kun je je beter ontspannen. Door te lopen worden beide hersenhelften gestimuleerd zowel de emotionele als de praktische kant. Fysiek en psychisch kom je in beweging waardoor gemakkelijker antwoorden komen door de kracht van het letterlijk bewegen. Door het lopen aard je en maak je niet alleen contact met de grond waarop je loopt, maar kun je ook makkelijker contact maken met je eigen lichaam. Je kunt meer gaan voelen en daardoor meer uit je gedachten komen. Een andere omgeving maakt dat je letterlijk afstand kunt nemen en daar door word je meer waarnemer van je eigen situatie. Je uitzicht wordt verbreed hierdoor krijg je letterlijk nieuwe perspectieven.

Ik zet metaforen in de natuur in en doe werkvormen met hetgeen de natuur op dat moment te bieden heeft. Op deze wijze gebruiken we de omgeving om de belevingswereld zichtbaar en concreet te maken.  De oefeningen zijn gericht op het ervaren van verandering en zijn ondersteunend om in het hier en nu te zijn. Je krijgt meer ruimte voor nieuwe invalshoeken en inzichten. Vervolgens kun je weer op pad: van denken naar doen.

Individuele coaching

De eerste stap is de moeilijkste om te nemen maar ik help je graag verder en wandel graag een stukje met je mee. En als je wilt, ontdekken we wat er buiten de gebaande paden te vinden is.

 • Op pad naar het antwoord op die vraag die je maar steeds bezig houdt.
 • Op pad naar een leven waar je verlies een plek heeft.
 • Op pad naar meer rust in je leven.

Om je levensdoel na te streven zijn moed en lef nodig, net als zelfvertrouwen. Niet alleen het gevoel, maar ook de overtuiging dat je het kunt. Ook daar coach ik je bij. Expeditie-jij is voor mensen die het gevoel hebben van “Is dit het nou?” of “Dit werk past niet meer bij me, maar wat dan wel?” En die bereid zijn aan de slag te gaan, die er echt voor gaan om het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken. Ga je mee op pad?

Ik help jou om er achter te komen wat je echt wilt. Je krijgt duidelijk welke concrete stappen je nodig hebt om jouw doel te behalen.

Individuele coaching

Een standaard wandel- en natuursessie duurt 1,5 tot 3 uur.  Dit kan uiteraard aangepast worden aan de lichamelijke mogelijkheden en de vraag. Ik lever graag maatwerk. Wandelsessies vinden plaats in de natuur.

Een coaching-traject bestaat uit een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek (ongeveer een half uur per telefoon of videobellen) en één of meerdere sessies. De kosten zijn €85,- per sessie van anderhalf uur. Klanten hebben meestal 1 tot 4 sessies nodig om zelfstandig hun weg te vervolgen. Uiteraard is dat afhankelijk van hoeveel tijd en energie je er zelf in stopt en van de vraagstelling waar we mee aan de slag gaan.

In principe kan een outdoor-afspraak onder alle weersomstandigheden doorgaan, elk seizoen heeft z’n charme en is geschikt voor een wandeling. Bij extreem slecht zoals bij storm en onweer zullen we een andere afspraak moeten maken.

Voor werknemers is soms een vergoeding via de werkgever mogelijk ter preventie van ziekteverzuim, bij re-integratie of vanuit een budget dat gereserveerd is voor coaching/ supervisie. De mogelijkheden hiertoe kun je bij leidinggevende of HR-manager navragen.

Spreekt je dit aan? Dan kun je contact zoeken via het contactformulier of mailen naar info@expeditie-jij.nl

particulieren

2. Individuele senioren- en/of wandelcoaching voor 55 plussers:
Leven met de instelling dat het leven nog steeds veel moois te bieden heeft houd je jong van hart en zorgt ervoor dat je van elk moment kunt genieten. Het benutten van alle mogelijkheden die je hebt om van dit leven nog veel voldoening te ervaren.

De vraag is hoe kun je dat realiseren? Hoe kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die het leven in de deze fase van je leven aandoen. Blijf je talent en capaciteiten ontwikkelen hoe oud je ook bent want het geeft je meer vreugde en voldoening. Motiveer jezelf om elke dag op te staan met de gedachte ongeacht wat je wel of niet hebt bereikt vandaag een belangrijke bijdrage gaat leveren. Weersta de verleiding om steeds achteruit te kijken naar wat je allemaal hebt gedaan in plaats daarvan vol optimisme vooruit te kijken en te genieten waar je nu mee bezig bent.

Leef niet in de mentaliteit dat er maar twee keuzes zijn: blijven werken of met pensioen gaan, maar zoek naar de 3e keuze: ik lever een bijdrage. Help een ander om in deze gedachte te leven. Concentreer je op wat je nog kunt doen.

Vragen waarmee ik je kan helpen:

 • Hoe kan ik mijn sociale activiteiten verbeteren en verdiepen?
 • Hoe kan ik meer van het leven genieten?
 • Hoe kan ik als mens blijven groeien?
 • Hoe kan ik mijn relaties verbeteren?
 • Hoe behoud ik de eigen autonomie?

Wat zijn de gebieden waar ik je mee kan helpen?

 • Als je zinloosheid ervaart in je leven
 • Een sleur ervaart in je relaties en met je partner
 • Vermoeidheid ervaart en deze gaat belemmeren in je leven
 • Ontevredenheid ervaart hoe je nu leeft
 • Je eenzaam voelt
 • Omgaan met een chronische ziekte
 • Angstig voelt over de toekomst

Een coaching-traject bestaat uit een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek (ongeveer een half uur per telefoon of videobellen, of bij uw thuis) en één of meerdere sessies.

Wil je graag meer informatie? Vul dan het contactformulier in of mail naar info@expeditie-jij.nl.