Wie ben ik?

Ik ben Anita Vaes, 53 jaar en ik heb een partner die niet stil kan zitten en 2 jongvolwassen kinderen. Zij zijn voor mij steeds een stimulans door hun vertrouwen in mij. Nodig voor mij om in beweging te komen en nu en dan mijn comfortzone te verlaten.

Gedurende mijn loopbaan ben ik enkele keren een ander pad ingeslagen. Telkens als ik in beweging kwam veranderde er daadwerkelijk iets in mijn leven en opende zich vanzelf weer een ander pad dat ik dan weer volgde. Ik stelde me een doel en gaf dat aandacht. Net genoeg om steeds een stap te zetten en ik niet met allerlei `beren op de weg` werd geplaagd. `Energy flows where attention goes`

In een periode dat ik voel dat ik niet meer op de juiste weg ben word ik altijd rusteloos. Ik ben dan weer opzoek naar balans en persoonlijke groei. Nieuwe antwoorden op mijn eigen vragen vinden hebben tijd en ruimte nodig om te worden gevonden. Ik voel altijd weer een enorme vrijheid en nog meer energie als ik deze antwoorden weer gevonden heb. Telkens kom ik dit op het levenspad tegen zowel op mijn werk maar ook in mijn privéleven.

Als kind was ik altijd buiten aan het spelen rondom het huis en op de boerderijen in de straat. Ik lag in de wei of in een droge beek tegenover ons huis te genieten van de voorbij trekkende wolken. Of ik zat in het struikgewas, te dromen en te fantaseren. Ik had al vroeg in mijn jeugd in de gaten dat het buiten zijn me helpt om tot rust te komen. Gewoon te zijn in plaats van steeds maar iets te moeten doen.

Op de expeditie van het leven is het hollen en stilstaan voor mij. Beide mogen zich afwisselen om me fris te houden. Ik zoek naar antwoorden en trek de natuur in. De natuur inspireert mij telkens weer. Voor mij is het “buiten zijn” eigenlijk ”binnen zijn”.

Belangrijk in mijn leven zijn vriendschappen, in de natuur zijn en wandelen, uitgebreid koken, genieten van mooie dingen, lezen, muziek, concerten en festivals bezoeken.

Ik ben als HBO- psychosociaal hulpverlener met een management opleiding, diploma autismespecialist, seniorencoach en TriA wandelcoach methodisch onderbouwt om mensen te coachen met hun vragen. Tevens heb ik de medische- en psycho-sociale basiskennis afgerond in april 2017.

Ik ben trots dat ik met mensen de natuur in kan gaan om te laten voelen wat de ruimte en de openheid doet met je binnenste.

Omdat ik tevens seniorencoach ben kan ik verschillende leeftijdgroepen met hun vragen coachen in de natuur. Dit voelt heel speciaal voor mij!

Intuïtief wist ik altijd al dat het contact met de natuur het beste was wat ik mezelf kon geven.

Missie

De naam `Expeditie-jij` is niet zomaar gekozen. De verbinding met de natuur, ontdekken en bewegen naar de eigen kracht spelen een grote rol in de coaching. `Jij bepaalt waar de expeditie naar toe gaat!`

Het woord `Expeditie` betekent letterlijk: onderzoek en bewegen, op reis zijn. Vanuit Aandacht voor gevoelens en gedachten komen tot Acceptatie en Actie.

Ik ben de gids die je actief ondersteunt op je expeditie naar je eigen kracht, jouw sterke punten. Ik vind het fantastisch dat ik bij mag dragen om de verandering in je te ontdekken. Er is moed voor nodig om jezelf uit te dagen en in beweging te komen. Mogelijkheden gaan zien en toelaten, op jouw tijd en tempo. Het verlangen naar je droombestemming en vertrouwen dat je stille wens dichterbij komt, door je eerste stap te zetten maakt dat je energie weer gaat stromen. Ik loop graag een stukje mee op je ontdekkingsreis die je geboekt hebt bij Expeditie-Jij.

Als je daarna in beweging blijft, kom je er!

Je zult tijdens onze ontmoeting niet om mijn lach, energie, gedrevenheid, positiviteit en ondeugendheid heen kunnen. Dat zit van nature in mij. Uitgangspunten in mijn coaching zijn dan ook respect, openheid en verbinding. Laagdrempelig, gelijkwaardig, persoonlijk en natuurlijk.